X

Laatste nieuws

19/04
2022

Familiebedrijven OLYMPIA en ROYAL A-ware bundelen krachten

Familiebedrijven in zuivel Olympia en Royal A-ware gaan een verregaande samenwerking aan, waarbij Royal A-ware de aandelen van Olympia overneemt. Olympia wordt onderdeel van de groep Royal A-ware. De families achter de zuivelbedrijven hebben hierover overeenstemming bereikt en hun voornemen ter goedkeuring voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Bestaande afspraken en voorwaarden voor medewerkers en leveraars van Olympia worden uiteraard gerespecteerd.

‘Er zijn sterke overeenkomsten in de historiek en de filosofie van beide bedrijven. Royal A-ware is daarmee de perfecte partij voor ons. Met deze stap ontstaat een sterke financiële basis die zorgt voor stabiliteit en de continuïteit van Olympia garandeert. Samen met de familie Huygh en mijn broer Marc heb ik er alle vertrouwen in dat dit de beste keuze is voor onze medewerkers, leveraars en klanten.’, aldus Luc Van Impe, Executive Director van Olympia.

De samenwerking met Olympia is voor Royal A-ware een aanvulling op de bestaande activiteiten in België en creëert een sterke basis voor verdere groei. Jan Anker, CEO Royal A-ware: ‘De zuivelproducten die Olympia in Herfelingen produceert, zijn van oudsher een begrip in België en staan bekend om de goede kwaliteit. Het familiebedrijf van de familie Van Impe is in haar meer dan 100-jarige bestaan een begrip geworden binnen de Belgische zuivel. Dankzij het investeringsprogramma van de familie Huygh is Olympia de laatste jaren sterk gemoderniseerd en klaar voor verdere groei. We zijn dan ook blij dat Luc en Marc Van Impe en Kris Huygh met hun expertise verbonden blijven aan Olympia.’

 

Lees meer
11/03
2022

OLYMPIA lanceert melkverpakking zonder aluminium laag

Olympia Dairy heeft een grote stap voorwaarts gezet op het gebied van duurzaamheid, aangezien het het eerste bedrijf in België is dat producten in aseptische SIG-kartonnen verpakkingen afvult zonder aluminium laag met name SIGNATURE 100-verpakkingsmateriaal. SIGNATURE 100 is 100% gekoppeld aan hernieuwbare materialen uit het bos en verlaagt de ecologische voetafdruk van kartonnen verpakkingen nog verder.

UHT-halfvolle melk wordt dit voorjaar gelanceerd in de combiblocMidi 1L van SIG. Olympia Dairy partners en SIG gaan een voortrekkersrol spelen op het gebied van duurzaamheid binnen de Europese zuivelindustrie.

 

Lees meer
31/01
2022

Het gamma OLYMPIA romen in duurzame Signature Full Barrier verpakking 1L breidt uit.

Olympia breidt haar assortiment duurzame en verantwoorde producten in SIGNATURE FULL BARRIER * uit.

Naast het melkgamma zijn er nu al verschillende romen beschikbaar met 40% 35% en 20% v.g. voor de Belgische markt en ontwikkelen wij ook constant nieuwe producten met andere vetgehaltes voor export.

 

*SIGNATURE FULL BARRIER verpakking vermindert de CO2 uitstoot in vergelijking met een standaard brik. Deze verpakking bestaat uit FSC karton, plantbased plastic en een heel klein beetje aluminium en al de verpakkingsmaterialen komen van gecertifieerde bronnen : karton FSC, hernieuwbare polymeren ISCC PLUS en ultra dune laag aluminium gecertifeerd door ASI. Meer info : www.sig.biz.

 

Lees meer
30/05
2021

OLYMPIA INNOVEERT EN AMBIEERT EEN DUURZAME TOEKOMST

Vanaf 1 juni 2021 produceren we vloeibare zuivelproducten in duurzame aseptische drankkartons van SIG Combibloc.Twee verschillende formaten in drie vulvolumes – 500ml, 750ml en 1.000ml zullen beschikbaar zijn: combiblocMidi en combifitMidi voor de verschillende productlijnen in ons gamma. Flexibiliteit op zijn best.

Onze duurzaamheidsambitie eindigt hier niet. We kiezen ervoor om te starten met de verpakkingsstructuur SIGNATURE Full Barrier. Deze drankkartons zijn gemaakt van voor 95% hernieuwbare materialen en worden op verantwoorde wijze aangekocht. Het karton is FSCTM-gecertificeerd (FSCTM-handelsmerklicentiecode: FSCTM C020428) en de dunne laag aluminium is ASI-gecertificeerd (Aluminium Stewardship Initiative).

Deze duurzame structuur verkleint de CO2-footprint ten opzichte van de standaard structuur. Om duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen, lanceren we in de toekomst ook een alu-vrije structuur voor UHT-melk. Een bijkomend voordeel is het lichte gewicht van de verpakking en de handige één actie vereiste schroefdop. Voor meer informatie kan u kijken op:

https://www.sig.biz/en/packaging/beverage-packaging/signature-pack-details

De eerste beschikbare producten zijn onze UHT-melk gemaakt van 100% weidemelk in twee verschillende varianten: volle melk en halfvolle melk. Beide producten worden aangeboden in 1L. Het tweede assortiment is onze premium kwaliteit 35% room en 20% Topchef's. Deze producten worden ook aangeboden in 1L. Later dit jaar volgen meer producten en andere formaten.

Het produceren van vloeibare zuivel in SIG Combibloc-verpakkingen  is een van de mijlpalen van OLYMPIA om onze geliefde planeet en samenleving te ondersteunen. Beide bedrijven werken nauw samen om in de toekomst nog duurzamere oplossingen aan te bieden. Olympia is nu klaar om bewuste consumenten te ontmoeten door onze duurzaam verpakte producten aan te bieden. 

Lees meer
01/10
2020

Nieuwe marktkansen voor Belgische zuivel

OLYMPIA versterkt zijn duurzame strategie door het gebruik van “weidemelk” in al zijn producten en door de lancering van een nieuwe productielijn in mei 2021 met aseptische kartons die de nood aan een aluminium barrière 100% overbodig maken.

De innovatieve Sig Pack Signature 100 alu-vrije structuur is 's werelds eerste aseptische karton gekoppeld aan 100% hernieuwbaar materiaal - 100% plantaardig.

 

SAMEN NAAR EEN AFVALVRIJE TOEKOMST

Lees meer
14/09
2020

Olympia boter NIEUW 1kg

Boter in 1 kg verpakking !

Lees meer
17/02
2020

Olympia is een duurzaam bedrijf

Olympia houdt van duurzaamheid. Vanaf volgende week rijden wij milieuvriendelijker met onze nieuwe vrachtwagens.

Lees meer
20/01
2020

Roger Van Damme

Roger Van Damme, de sterrenchef vol emotie en passionele liefde voor patisserie vindt onze OLYMPIA room TOP !

Lees meer
07/11
2019

Verrukkelijk nieuw dessertje

Een zachte pudding gemengd met caramel

Lees meer
01/07
2019

Verse kaas in emmer

Lees meer
21/05
2019

Jobdag 21/05/2019

Lees meer
15/12
2018

Fusie Vitalac

Olympia produceert de fantastische sportdrinks Chocovit - Vanilivit -  Cafévit 0,5L.

Lees meer
23/09
2018

Griesmeel en havermout suikerarm duo 2 x 100g en 100g

Met de introductie van de griesmeel & havermout duo packs 2 x 100g en 100g beantwoordt OLYMPIA aan de groeiende vraag naar producten met minder suiker.

Lees meer
28/06
2018

Job beurs

Lees meer
01/04
2018

ESF

Olympia startte een project dat kadert binnen de doelstellingen rond “duurzaam loopbaanbeleid”  van het ESF Vlaanderen en doet beroep op ESF om het project te laten ondersteunen met ESF subsidies.

De titel van het project is “Samen sterk de toekomst tegemoet als één Olympia”. We gaan werken rond de doelstellingen onthaal, tevredenheid medewerkers en duurzaam loopbaanbeleid.

Voor de uitwerking van dit project werden werkgroepen opgericht die de implementaties van de doelstellingen moeten helpen verwezenlijken tussen april 2018 en september 2019.

Lees meer
25/12
2017

Kerstmis

OLYMPIA

wenst u

een aangenaam, 

zacht en romig Kerstfeest

en een gelukkig 2018.

01/09
2017

Halal

Een mooie mijlpaal : Wij zijn Halal gecertifieerd.

Certificaat downloaden  : zie Over ons - kwaliteit.

01/07
2017

Luc Van Impe treedt aan als voorzitter BCZ

De Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) heeft Luc Van Impe verkozen tot voorzitter voor een periode van 2 jaar. Hij volgt Jean-Marc Schevenels op. 

Van Impe wil de beleidslijnen van de vorige voorzitter doortrekken. Topprioriteiten blijven het faciliteren van de economische dynamiek, de verduurzaming van de zuivelketen en proactief communiceren over de nutritionele troeven van zuivelproducten.

15/09
2016

Lancering nieuwe website

Met enige trots lanceren wij onze nieuwe website. Elk productengamma kreeg een nieuwe, frisse look en wordt gebruiksvriendelijk voorgesteld. Wij hopen dat u snel de informatie vindt die u zoekt en kijken alvast uit naar uw reacties.

Beurzen

31/05 - 01/06
2022

PLMA

top