X

Geschiedenis

Olympia is ontstaan in 1946, toen nog onder de naam “Zuivelfabriek van Herfelingen”.
De vader van Kamiel Van Impe kocht de NV Saica (boterfabriek) en vergrootte het bedrijf door talrijke overnames.
In 1991 bouwde hij samen met zijn zonen Luc en Marc Van Impe een compleet nieuwe fabriek die zelf PE flessen produceert voor UHT melk en room. 
Hierdoor werden internationale klanten en grote zuivelgroepen zoals Lactalis en Danone aangetrokken.

Een gloednieuwe dessertafdeling werd opgericht in 2003 en de constante uitbreiding werd bekroond met de bouw van een toren voor ingedampte melk  in 2008.

Na een verwoestende brand in 2012 in de dessertafdeling werd een compleet nieuwe versafdeling opgericht en werd er geïnvesteerd in een productielijn voor bag in box en bag in container.
Sinds 2015 zijn wij op weg om de specialist te worden in vloeibare ijsmixen en milkshakes. Olympia fuseert ook met Vitalac Veltem.  Alle activiteiten worden ondergebracht te Herfelingen bij de moedermaatschappij OLYMPIA NV.

2018 : De familie Huygh treedt toe tot het aandeelhouderschap OLYMPIA.

2021 : OLYMPIA wil nog meer zuivel maken zonder negatieve invloed op mens en klimaat.

Start opbouw en productie van een gloednieuwe SIG lijn met recycleerbare kartonverpakkingen met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk.

2022 : De SIGCombibloc lijn draait op volle toeren. Naast de recycleerbare kartons Signature Pack Full Barrier starten we als eerste zuivelfabriek in België met een  melkverpakking zonder aluminium laag nl : Signature 100. Duurzaamheid is topprioriteit.  Olympia wordt onderdeel van de Koninklijke A-ware Food Group.

 

 

 

Oude melkerij
Oude melkerij

Ons bedrijf

OLYMPIA : Een 100% Belgisch familiaal bedrijf.

Olympia is nog één van de weinige familiale zuivelfabrieken die ons land rijk is. Tussen de steeds groter wordende internationale zuivelgroepen, heeft Olympia een bijzondere plaats in de zuivelmarkt weten te veroveren dankzij lekkere, hoogwaardige en functionele kwaliteitsproducten. 
Dagelijks wordt melk opgehaald in de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Namen. Olympia haalt bij deze 169 leveraars ongeveer 67 miljoen liter melk op en verwerkt deze tot een uitgebreid gamma van producten : melk in glazen- en  PE flessen, geevaporeerde melk, verse en langhoudbare room, boter, desserten, basis voor ijsbereidingen.

Versafdeling
Versafdeling

Olympia vervaardigt ook producten volgens de lastenboeken van industriële afnemers zoals Danone, Milcobel of Lactalis. Naast het merk Olympia worden in Herfelingen ook veel private labels geproduceerd : dit zijn producten met de merknaam van de klant, zoals bijvoorbeeld desserten voor de retail. Bijna elke grootwarenhuisketen in België doet beroep op Olympia voor één of meerdere verse producten.
De broers Luc en Marc Van Impe, zetten het levenswerk van hun vader verder. De bedrijfsfilosofie is eenvoudig : vanuit een eigen melkophaling zorgen voor een hoogkwalitatieve grondstof, en deze verwerken tot klantgerichte, specifieke en soms unieke eindproducten.   

Vanuit hun holdingmaatschappij Pajot Dairy hebben de broers ook gediversifieerd binnen de zuivelmarkt. Naast OLYMPIA bestaat de PAJOT DAIRY uit Olympia-Italia en GELATARIUM (beide met zetel in Italië) opgericht met het oog op de ontwikkeling van diverse ijsmarkten in Europa.

Het jaarlijkse omzetcijfer van Olympia bedraagt ongeveer 80 miljoen euro. Constant wordt er gestreefd naar een stabiele balans tussen industriële en niet industriële producten. Meer dan 30% van de omzet gaat naar export, vooral UHT room.
Olympia stelt 181 mensen te werk, velen wonen en leven in het Pajottenland.
Ons bedrijf heeft alle vertrouwen in de toekomst en houdt rekening  met duurzaamheid en lange termijn visie. Diverse processen zorgen ervoor dat wij minder energie opslorpen en waterbesparend werken.  De kern van onze filosofie blijft : innovatie en groei !

Kwaliteit

“Als producent draagt Olympia kwaliteit en voedselveiligheid hoog in het vaandel. Daarom is iedere stap in de productie beschreven en werden de risico’s in kaart gebracht volgens het HACCP principe. Het eigen labo voert dagelijks analyses uit op zowel grondstoffen, half afgewerkte producten en eindproducten. De kwaliteitsdienst zorgt ervoor dat alle documenten up to date blijven en waakt erover dat het kwaliteitssysteem continu verbeterd wordt. Deze inspanningen werden bevestigd door het behalen van verschillende certificaten zoals IFS en ACS. Als klant kan u erop vertrouwen dat Olympia u een veilig en kwaliteitsvol product levert”

Op dit moment zijn wij op hoog niveau gecertifieerd in :

Het team

Personeel

Onze vaste ploeg bestaat uit 188 mensen. Daarnaast werken wij met een 30 tal tijdelijke werknemers.

top