X

OLYMPIA INNOVEERT EN AMBIEERT EEN DUURZAME TOEKOMST

PERSBERICHT

Vanaf 1 juni 2021 produceren we vloeibare zuivelproducten in duurzame aseptische drankkartons van SIG Combibloc.Twee verschillende formaten in drie vulvolumes – 500ml, 750ml en 1.000ml zullen beschikbaar zijn: combiblocMidi en combifitMidi voor de verschillende productlijnen in ons gamma. Flexibiliteit op zijn best.

Onze duurzaamheidsambitie eindigt hier niet. We kiezen ervoor om te starten met de verpakkingsstructuur SIGNATURE Full Barrier. Deze drankkartons zijn gemaakt van voor 95% hernieuwbare materialen en worden op verantwoorde wijze aangekocht. Het karton is FSCTM-gecertificeerd (FSCTM-handelsmerklicentiecode: FSCTM C020428) en de dunne laag aluminium is ASI-gecertificeerd (Aluminium Stewardship Initiative).

Deze duurzame structuur verkleint de CO2-footprint ten opzichte van de standaard structuur. Om duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen, lanceren we in de toekomst ook een alu-vrije structuur voor UHT-melk. Een bijkomend voordeel is het lichte gewicht van de verpakking en de handige één actie vereiste schroefdop. Voor meer informatie kan u kijken op:

https://www.sig.biz/en/packaging/beverage-packaging/signature-pack-details

De eerste beschikbare producten zijn onze UHT-melk gemaakt van 100% weidemelk in twee verschillende varianten: volle melk en halfvolle melk. Beide producten worden aangeboden in 1L. Het tweede assortiment is onze premium kwaliteit 35% room en 20% Topchef's. Deze producten worden ook aangeboden in 1L. Later dit jaar volgen meer producten en andere formaten.

Het produceren van vloeibare zuivel in SIG Combibloc-verpakkingen  is een van de mijlpalen van OLYMPIA om onze geliefde planeet en samenleving te ondersteunen. Beide bedrijven werken nauw samen om in de toekomst nog duurzamere oplossingen aan te bieden. Olympia is nu klaar om bewuste consumenten te ontmoeten door onze duurzaam verpakte producten aan te bieden. 

duurzame aseptische drankkartons van SIG Combibloc
duurzame aseptische drankkartons van SIG Combibloc
top