X

OLYMPIA lanceert melkverpakking zonder aluminium laag

OLYMPIA LANCEERT ALS EERSTE BEDRIJF IN BELGIE EEN ASEPTISCHE DOOS ZONDER ALUMINIUM LAAG

Olympia Dairy heeft een grote stap voorwaarts gezet op het gebied van duurzaamheid, aangezien het het eerste bedrijf in België is dat producten in aseptische SIG-kartonnen verpakkingen afvult zonder aluminium laag met name SIGNATURE 100-verpakkingsmateriaal. SIGNATURE 100 is 100% gekoppeld aan hernieuwbare materialen uit het bos en verlaagt de ecologische voetafdruk van kartonnen verpakkingen nog verder.

UHT-halfvolle melk wordt dit voorjaar gelanceerd in de combiblocMidi 1L van SIG. Olympia Dairy partners en SIG gaan een voortrekkersrol spelen op het gebied van duurzaamheid binnen de Europese zuivelindustrie.

 

Het SIGNATURE 100-verpakkingsmateriaal van SIG is gemaakt van tot 82% FSC™-gecertificeerd hernieuwbaar karton, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De gecertificeerde polymeren die worden gebruikt om het karton en in de sluiting te lamineren, zijn via een massabalanssysteem gekoppeld aan hernieuwbaar bosmateriaal. SIG gebruikt tallolie als hernieuwbare grondstof uit bosbouw - een bijproduct van de papierindustrie - in plaats van een gewas dat wordt verbouwd op landbouwgrond dat anders voor voedsel zou kunnen worden gebruikt. Toegewijd aan het beperken van het gebruik van eindige natuurlijke hulpbronnen, draagt SIG's keuze van grondstoffen bij aan een circulaire economie.

Kris Huygh, CEO van Olympia Dairy: “Na onze installatie van SIG’s snelle en flexibele CFA 812-vulmachine vorig jaar – de eerste in België – konden we een nieuw retaildistributiekanaal openen voor onze vloeibare zuivelproducten. Nu spelen we opnieuw een pioniersrol op de Europese zuivelmarkt door als eerste in België te kiezen voor  SIGNATURE 100-verpakkingsmateriaal van SIG = zonder laag aluminium. Dit zet een nieuwe maatstaf in het aanbieden van de meest duurzame zuivelproducten, die voldoen aan de behoeften van zowel retailers als onze milieubewuste consumenten.”

Meer info :   https://www.sig.biz/en/packaging/beverage-packaging/signature-pack-details

SIGNATURE 100
SIGNATURE 100
top